Глодоська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІНФОРМАЦІЯ щодо надання реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю

Дата: 15.10.2024 10:18
Кількість переглядів: 21

Реабілітаційні послуги дітям з інвалідністю надаються безкоштовно відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю, який затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 року № 309 (зі змінами).

  Перелік реабілітаційних закладів розміщений на офіційному веб-сайті Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю в розділі "Реабілітація дітей з інвалідністю", "Перелік реабілітаційних установ".

  Для отримання реабілітаційних послуг необхідно звернутися одному із батьків дитини з інвалідністю або її законному представнику до ЦНАПу або управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичним місцем проживання дитини та надати копії наступних документів (із пред’явленням оригіналів):

• заяву (відповідного зразка) про надання послуг із реабілітації дітей з інвалідністю;

•    паспорт громадянина України та/або свідоцтва про народження, та/або іншого документа, що посвідчує особу дитини;

•  індивідуальну програму реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;

• виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого                             (форма № 027/о).

• у деяких випадках інші документи (наприклад ідентифікаційний код,  документи, що підтверджують статус дитини сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, довідку про склад сім'ї дітям до 14 років, документ який  підтверджує, що дитина з інвалідністю є ВПО).

Орган соціального захисту населення веде облік таких дітей з інвалідністю, які в порядку черговості направляються до реабілітаційної установи для отримання реабілітаційних послуг.

Гранична вартість реабілітаційних заходів, яка відповідно до індивідуальної програми реабілітації за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня - 16 тис. гривень, III ступеня - 25 тис. гривень, а для дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування збільшується на                  50 відсотків для кожного ступеня (I та II ступеня - 24 тис. гривень, III ступеня — 37,5 тис.гривень).

Вартість витрат реабілітаційної установи на реабілітаційні послуги для однієї дитини становить не менше ніж 60 відсотків граничної вартості реабілітаційних послуг для однієї такої дитини та можуть включати витрати:

• у стаціонарі вартість проживання та харчування дитини, одного з батьків дитини чи її законного представника ;

• амбулаторно - харчування дитини.

Реабілітаційні заходи в межах їх граничної вартості можуть бути надані одній дитині декілька разів протягом бюджетного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь