Глодоська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чи можна для здобуття професії «Водій» отримати ваучер?

Дата: 10.07.2023 14:36
Кількість переглядів: 49

Фото без опису

Так, можна. Але існує декілька обмежень.

По перше, до Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, затвердженого наказом Міністерства економіки України від 11 квітня 2023 року № 2040, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 12 травня 2023 року за № 793/39849 (набрав чинності 25 травня 2023 року), входить професія водія автотранспортних засобів, але тільки для здобуття цієї професії для керування транспортними засобами категорій С1, С, D1, D, C1E, CE, D1E і DE.

По друге, Порядком видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці, затвердженим  постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 року № 207 (із змінами, далі - Порядок), визначено, що його дія не поширюється, серед іншого, на осіб, які не мають професійно-технічної (фахової передвищої або вищої) освіти.

Водночас необхідно зазначити, що кваліфікаційні характеристики професії “Водій автотранспортних засобів” (наприклад, категорії С) передбачають, що працівник може мати загальну середню або професійну (професійно-технічну) освіту (випуск № 69 “Автомобільний транспорт” Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників затверджений наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 14 лютого 2006 року № 136).

Враховуючи вимоги Порядку, для оплати навчання з використанням ваучера у особи обовязково має бути професійно-технічна освіта. До того ж, зазначаємо, що відповідно до пункт 3 Порядку на підставі ваучера здійснюється перепідготовка (а не професійна підготовка) за робітничою професією.

По третє, категорії громадян, що мають право на отримання ваучера, визначені в пункті 1 Порядку (до них належать і внутрішньо переміщені особи працездатного віку (за відсутності підходящої роботи)).

 

Довідково. Здобути професію водія в Кіровоградській області за ваучером можна в обласному комунальному навчально-курсовому комбінаті “Аграрник” (http://surl.li/hytej)

Все про ваучер на вебсторінці Державного центру зайнятості за посиланням https://is.gd/6czbRh

Цей матеріал є черговим в серії матеріалів про ваучери. Попередній матеріал був розміщений на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у соціальній мережі Facebook 08 червня 2023 року. Додамо у день розміщення матеріалу Цікаво? Перейдіть за посиланням http://surl.li/hybch

Є інші питання? Контакти тут https://is.gd/20aDFB

Пишіть у телеграм https://t.me/dcz_kir

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь