Глодоська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Співпраця ОТГ та служби зайнятості: дбаємо про розвиток та благоустрій

Дата: 12.08.2022 11:26
Кількість переглядів: 135

Одним із вагомих чинників, який знімає напругу на ринку праці, зокрема,  в сільській місцевості, є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру за участі безробітних громадян.

Це корисна справа: реальна підтримка шукачів роботи, надійний шлях до постійної зайнятості, а також користь для територіальних громад у вирішенні нагальних питань екологічного характеру та соціально важливих проблем.

Так, одним із найактивніших, постійних та надійних партнерів, які співпрацюють із Новоукраїнською районною філією Кіровоградського обласного центру зайнятості в даному напрямку є – Новоукраїнська міська рада (Новоукраїнська ТГ) .

 Новоукраїнська ТГ -    одна з найперших новоутворених громад в районі, яка об'єднала 15 сільських населених пунктів.

Завдячуючи виконавчому комітету територіальної громади, упродовж багатьох років, щомісяця, проводяться громадські роботи, до яких за сприяння служби зайнятості залучають безробітних громадян, у т.ч. і внутрішньо переміщених осіб.

Упродовж  цього року до таких робіт було залучено 120 мешканців громади, із них 3 внутрішньо переміщені особи. Безробітні здійснювали роботи щодо утримання в належному стані центральних вулиць міста, зон відпочинку, кладовищ, військових поховань, пам’ятників, обелісків, меморіалів скверів (посадка декоративних дерев, кущів та квітів), займалися ліквідацією несанкціонованих смітників на території  Новоукраїнської ТГ та інше.

Роботодавці, що винаймають безробітних для виконання робіт тимчасового характеру, здійснюють роботу з благоустрою та упорядкування території, готують сільськогосподарську техніку до польових робіт. Це дає можливість не відволікати основний персонал від роботи.

Як організувати  громадські та інші роботи тимчасового характеру за участі безробітних громадян  звертайтеся до Новоукраїнської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості. Контакти тут: (05251)2-24-81; (05251) 2-26-47.

Порядок організації громадських та інших робіт тимчасового характеру тут https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/175-2013-%D0%BF#Text.

Є питання? Ми у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь