Глодоська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чи враховується розмір заробітної плати за останнім місцем при підборі підходящої роботи під час дії воєнного стану?

Дата: 18.05.2022 08:36
Кількість переглядів: 137

Критерії підходящої роботи для безробітних визначені статтею 46 Закону України «Про зайнятість населення». Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану» (набрав чинності 07.05.2022) доповнено прикінцеві положення вищезазначеного Закону новими нормами, що визначають вказані критерії під час дії воєнного стану. У попередньому матеріалі, розміщеному на сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук під рубрикою «Правовий порадник шукача роботи», йшлося про вплив досвіду роботи на підбір підходящої роботи під час дії воєнного стану. Наразі буде йти мова про вплив розміру заробітної плати за останнім місцем роботи.

Так, підходящою для безробітного вважається робота, оплата якої є не нижче розміру заробітної плати за останнім місцем роботи для осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного протягом 30 календарних днів з дня надання такого статусу. 

Для осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 30 календарних днів або здійснюють пошук роботи вперше, підходящою вважається робота з розміром заробітної плати не нижче розміру мінімальної (для роботи на умовах повного робочого часу).

Примітка. Із чинною редакцією Закону України «Про зайнятість населення» є можливість ознайомитись на вебсторінці Верховної Ради України за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/5067-17#Text


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь