Глодоська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пенсія у зв’язку з втратою годувальника студентам без довідки про навчання

Дата: 13.05.2022 14:05
Кількість переглядів: 162

Відповідно до статті 36 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” пенсія у зв’язку з втратою годувальника призначається непрацездатним членам сім’ї померлого годувальника, які були на його утриманні (зокрема, діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах системи загальної середньої освіти, а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах – до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років).

Як було раніше?

Призначення або подовження виплати пенсії у зв’язку з втратою годувальника дітям віком від 18 до 23 років, які навчаються за денною формою навчання, відбувалось за наявності довідки про навчання із закладу освіти.

Під час дії воєнного стану

Починаючи з 24 лютого 2022 року та протягом 60 днів після припинення воєнного стану або його скасування призначення та подовження виплати пенсії у зв’язку з втратою годувальника дітям від 18 до 23 років, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах, за відсутності з цих закладів довідки про навчання проводиться на підставі даних студентського (учнівського) квитка (дата видачі, строк дії квитка, інформації про навчання за денною формою навчання).

Крім того, реалізовано автоматичний обмін даними між Пенсійним фондом України та Міністерством освіти і науки України, що дає можливість провести подовження пенсійної виплати на підставі даних про навчання за денною формою навчання та про період такого навчання, отриманих з Єдиної державної електронної бази з питань освіти, без персонального надання довідки з навчального закладу.

ДОВІДКОВО: у квітні 2022 року головним управлінням за допомогою обміну інформацією з Міністерством освіти і науки України, 12 мешканцям Кіровоградської області вже подовжено зазначену виплату.

 

 

Антоніна ТОРШИНА, начальник управління пенсійного забезпечення головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь