Глодоська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про особливості призначення та використання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” на період введення воєнного стану

Дата: 10.03.2022 16:10
Кількість переглядів: 237

Уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, яке дозволяє родинам під час воєнного стану використовувати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» на будь-які необхідні товари.

Знято обмеження на використання коштів грошової компенсації «пакунку малюка» на весь період воєнного стану плюс один місяць після його завершення.

При цьому, не застосовується вимога використати кошти грошової компенсації «пакунку малюка» протягом 12 місяців. Якщо раніше банки повертали до бюджету невикористаний родинами залишок через 12 місяців після перерахування коштів на картку, то зараз кошти залишаються у родин, і вони можуть їх використовувати протягом воєнного стану плюс один місяць без цього обмеження. Уряд дозволив перераховувати її на будь-який рахунок родини, який вже відкритий в АТ КБ «ПриватБанк».

Ухвалене Урядом рішення допоможе родинам під час воєнного стану отримати грошову компенсацію «пакунку малюка» за спрощеним порядком, який враховує можливі непередбачувані обставини пологів та тимчасове переміщення родин.

Зокрема, рішення про призначення грошової компенсації одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» приймається структурним підрозділом з питань соціального захисту населення районних, районних у місті Києві держадміністрацій/районних військових адміністрацій, виконавчим органом міської ради.

Для її отримання один з батьків має подати заяву з копією свідоцтва про народження та довідкою з пологового будинку про неотримання натуральної допомоги «пакунок малюка»

Якщо свідоцтва про народження немає, то до заяви достатньо прикласти копію документа, що підтверджує факт народження дитини в закладі охорони здоров’я або поза ним.

В разі відсутності батьків заяву можуть подати патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни новонародженої дитини. В такому випадку до заяви вони додають:

• копію рішення районної, районної у місті Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради або суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною);

• копію рішення районної, районної у місті Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради про влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя або до дитячого будинку сімейного типу, або прийомної сім’ї (для сім’ї патронатного вихователя, прийомної сім’ї або дитячого будинку сімейного типу);

Заяву необхідно подати особисто за місцем проживання/перебування/звернення отримувача. Заява та документи можуть бути подані до виконавчого органу сільської, селищної ради, центру надання адміністративних послуг.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь