Глодоська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про прийом на практику учнів закладів професійної освіти

Дата: 07.02.2022 14:43
Кількість переглядів: 195

Фото без опису

Під час опитування роботодавців, проведеного влітку минулого року у ході реалізації пілотного проєкту з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів, вивчалось питання прийому роботодавцями на практику учнів закладів професійної освіти.

З числа опитаних роботодавців (в опитуванні взяли участь 916 роботодавців) тільки 20% зазначили, що вони приймали на практику (протягом 12 місяців, що передували опитуванню) учнів закладів професійної освіти. 65% роботодавців не приймали на практику учнів (15% зазначили, що їм важко відповісти на таке запитання).

15% роботодавців планують приймати на практику учнів протягом наступних 12 місяців. 47% роботодавців не планують приймати на практику учнів.

Тільки 7% роботодавців тією чи іншою мірою співпрацювали із закладами професійної освіти. 2% роботодавців (із тих, що співпрацювали) впровадили дуальну форму навчання, 4% брали участь у роботі над професійними стандартами, а 5% брали участь у роботі над професійними стандартами, 5% стажували викладачів, 6% надавали поради щодо вдосконалення навчальних програм, 6% надавали навчальне обладнання, 7% надавали навчальні матеріали для учнів.

Мотиваційними факторами для співпраці в 62% випадків є довготривала співпраця роботодавців із закладами професійної освіти, в 58% – керівники підприємств вважають, що співпраця є інвестицією в якісну підготовку працівників у майбутньому, для 25% роботодавців це покращує їхній імідж.

Примітка. Роботодавці можуть ознайомитись з нормативно-правовими документами, які регулюють питання організації виробничої практики, на вебсторінці  навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в області.

Більш детально за посиланням: http://www.nmk-pto.kr.ua/profesiina-pidhotovka/nomatyvni-dokumenty

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь