Глодоська сільська рада
Кіровоградська область, Новоукраїнський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У якому розмірі призначається допомога по безробіттю гіг-спеціалісту під час воєнного стану?

Дата: 05.02.2024 15:45
Кількість переглядів: 17

Фото без опису=

Нагадаємо, що гіг-спеціалісти юридичних осіб, що перебувають у статусі резидента Дія Сіті згідно із Законом України "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні", після припинення гіг-контракту мають право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі. В такому ж розмірі призначається допомога працівникам цих юридичних осіб після звільнення з роботи. Це врегульовано абзацом 2 частини 3 статті 22 Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” (далі - Закон).

Прикінцевими положеннями Закону установлено, що під час дії воєнного стану Кабінет Міністів України визначає особливості призначення допомоги по безробіттю. Урядовою постановою від 27 грудня 2023 року № 1390 (набрала чинності 30 грудня 2023 року) внесено зміни, серед іншого, до пункту 7 Порядку надання допомоги по безробіттю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2022 року № 735. Визначено, що під час воєнного стану тривалість та розмір допомоги по безробіттю для осіб, визначених в абзаці 2 частини 3 статті 22 Закону, встановлюються на загальних підставах відповідно до Закону.

Таким чином, під час воєнного стану гіг-спеціалісти мають право на призначення допомоги по безробіттю на загальних підставах, а не виключно в мінімальному розмірі.

Є питання щодо виплати допомоги по безробіттю? Телефонуйте на гарячу лінію Кіровоградського обласного центру зайнятості, контакті телефони: +38 (068) 900 11 32 або +38 (093) 478 70 82.

Відповіді на інші поширені питання сфери зайнятості доступні на вебсторінці Державного центру зайнятості, посилання тут https://www.dcz.gov.ua/help

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь